Szakértői tanácsok

A BabakocsiVálasztó.hu oldal megkérte a Mini-Manó Babacentrum babakocsi eladásban jártas szakembereit, hogy adjanak tanácsot a babakocsi kiválasztásához.

 

Andris tanácsai a babakocsi kiválasztásához: Olyan babakocsi márkát érdemes választani, aminek biztosított a magyarországi szervízháttere, mert egészen csekély alkatrész meghibásodása miatt esetenként a babakocsi teljesen használhatatlanná válik. Különösen érdemes kerülnünk a kis darabszámban importált, főleg interneten kapható babakocsikat, mert itt a reklamáció kezelése és a garancia érvényesítése rendkívül bizonytalan.

Era tippje: A babakocsi kiválasztásánál érdemes elsősorban a funkciókat, a tudást és a minőséget figyelembe venni. De legyünk őszinték, mi nők, általában egy szép formába, sok esetben egy színbe szeretünk bele. Azt szoktam javasolni, hogy nézzük meg a katalógusban, hogy melyik szín hangulata az, ami tetszhet és ha sikerült egy-két színre lecsökkenteni a választást, hozassunk be a raktárból egy nagyobb alkatrészt (pl. mózeskosarat), hogy a szín teljes valóságában látható legyen, mert a fotókon szereplő színárnyalatok sok esetben csalnak.

Gábor ötlete: Nézd meg, mekkora a legkisebb ajtónyílás, amin be kell férnie a babakocsinak! Kertkapu, lépcsőház ajtaja, lift, mini ABC, ahol a napi vásárlást intézed, netán tömegközlekedési eszköz, ahol nincs kivéve a középső kapaszkodó. Óriási bosszúságokat kerülhetsz el, ha a kiválasztott babakocsi szélessége nem haladja meg a használni kívánt legkisebb ajtónyílás szélességét!

Kriszta türelemre int: A babakocsi vásárlás egy körülményes és hosszadalmas dolog, érdemes külön programként elég időt rászánni azért, hogy nyugodtan és átgondoltan tudjuk kiválasztani a nekünk megfelelő babakocsit. Inkább próbáld ki, nézd meg többször a Neked tetsző példányt, mert egy elhamarkodott döntés több tízezreket kivehet a család pénztárcájából!

Miki szerint: Babakocsi vásárlása előtt érdemes megvizsgálnod az útviszonyokat, a járdák állapotát a környéken, ahol laksz illetve ahol a babakocsit használni fogod: pl. bevásárlóhely, gyerek orvosi rendelő, játszótér környéke, telek, nyaraló vagy nagyszülők lakóhelyének környéke. Minél rosszabb útviszonyokat tapasztalsz, annál nagyobb kerekű babakocsit szerencsésebb választanod!

Szilvi tanácsa arra, hogy győzd meg apát: Ha már kiszemelted a babakocsit és csak a párod bólintására vágysz, győzd meg a babakocsi tudásáról! A babakocsi műszaki tartalmából válassz 1-2 jó tulajdonságot és hidd el, már meg is győzted apát! De a kiválasztáskor mindenképpen vedd figyelembe az ő magasságát és lépéseinek a nagyságát, hogy neki is könnyű legyen tolni a kiszemelt babakocsit!